Carpaccio krans

Carpaccio krans met pesto dressing

Als ik ergens ga uiteten en carpaccio staat op de kaart is mijn keuze meestal snel gemaakt. Carpaccio is dan ook een van de populairste voorgerechten. Door dat het zo populair is valt het dan ook meestal bij iedereen in de smaak.

Hoe leuk is het om de salade deze keer als Kerst gerecht te serveren? De carpaccio krans ziet er meteen heel feestelijk uit en je kunt het delen met iedereen aan tafel. Als je liever iedereen één gerechtje per persoon wilt serveren kun je ook kleine carpaccio kransjes maken. Om de krans zo evenredig mogelijk te maken, heb ik een trucje. Ik plaats een kommetje in het midden op de kop op het bord en begin rondom het kommetje de kerstkrans te maken. Ben je benieuwd hoe ik deze carpaccio krans maak? Kijk dan op mijn Instagram pagina een handige Reel terug.

Details

Personen

4

Tijd

15 min.

Ingrediënten

  • 120 gr carpaccio

  • 40 gr rucola

  • 60 gr gemarineerde tomaatjes

  • 2 el zwarte olijven

  • 1 el pijnboompitten

  • 2 el Parmezaanse kaas snippers

  • 2 el verse groene pesto

  • 1 el mayonaise

  • 1 el water

Bereidingswijze

  • Neem een grote schaal of bord en plaats in het midden een kommetje op de kop. Begin met de rucola te verdelen rondom het bord.
  • Verdeel nu de carpaccio, gemarineerde tomaatjes en zwarte olijven boven op de rucola.
  • Doe de pesto met de mayonaise en het water in een bekertje en roer de dressing goed door. Verdeel de dressing over de carpaccio krans.
  • Als finishing touch strooi je de pijnboompitten en de Parmezaanse kaas over de krans heen.
  • Haal het kommetje in het midden weg en serveer meteen.
 

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*