Souvlaki

Souvlaki

Als wij dan eens bij een Grieks restaurant eten, neem ik eigenlijk altijd dezelfde gerechten van de menukaart. Een van die favorieten is: Souvlaki! Deze souvlaki kun je in de grillpan maken, maar dit is ook heel lekker van de barbecue. Maak er een Griekse salade of tomatenrijst bij. Vergeet de tzatziki natuurlijk niet.

Details

Personen

2

Tijd

15 min. + 1 uur marineren

Extra's

Knoflookpers

Ingrediënten

  • 350 gr varkenshaas

  • 2 teentjes knoflook geperst

  • 1 tl tijm

  • 1 tl oregano

  • 1,5 tl paprikapoeder

  • 1 tl komijnpoeder

  • 4 el olijfolie

  • Zout & peper

Bereidingswijze

  • Snijd de varkenshaas in stukken. Bestrooi het vlees met een beetje zout en peper.
  • Meng de olijfolie samen met de knoflook en alle kruiden. Voeg de varkenshaas toe aan de marinade en schep alles voorzichtig door elkaar. 
  • Laat de varkenshaas minimaal 1 uur in de koelkast marineren. Hoe langer, hoe beter de smaak intrekt.
  • Zodra je de varkenshaas gaat gebruiken, rijg je ze aan de spiesjes.
  • De souvlaki kan op de barbecue maar ook in een grillpan klaar gemaakt worden. Als de pan goed heet is, hoef je deze maar 5 minuten te bakken. Zorg ervoor dat je de spiesjes tussendoor wel geregeld even draait.
 

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*