Rode_bieten_carpaccio_feta_2

Rode Bietencarpaccio

ik was laatst in een restaurant en daar kregen wij een verrassingsmenu. Hier werd een rode bietensalade geserveerd en dacht ik eerst nog dit had voor mij nou niet perse gehoeven. Maar eerlijk is eerlijk ik was enorm verrast en vond het hartstikke lekker. Zo richting de feestdagen leek mij dit een heerlijk licht voorgerecht. Ik ben dol op de kleuren, deze springen er echt uit.

Details

Personen

4

Tijd

15 min.

Ingrediënten

  • 2 voorgekookte rode bieten

  • 125 gr feta

  • 2 el pijnboompitten

  • Rucola

  • 2 el honing

  • 2 el olijfolie

  • Scheutje citroensap

  • Zout & peper

Bereidingswijze

  • Snijd voorzichtig met een kaasschaaf of dunschiller plakjes van de rode biet. Pas op voor je vingers want de kaasschaaf glijd zo door de rode biet heen. Verdeel ze meteen over de bordjes.
  • Snijd de feta in blokjes en rooster de pijnboompitten kort in een droge koekenpan.
  • Meng de honing samen met de olijfolie, citroensap en een snufje zout en peper.
  • Plaats een handje rucola in het midden op de rode bieten plakjes. Verdeel rondom de fetablokjes en de pijnboompitten. Giet er nu wat dressing overheen. Herhaal dit bij de overige borden.
Rode_bieten_carpaccio_feta_5
 

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*