Rode uiensoep met balsamico

Rode uiensoep met balsamico

Deze rode uiensoep met balsamico is een heerlijke soep voor koude dagen. Ik weet zeker dat je hier van zult opwarmen. Ik vind dit recept een leuke twist op de klassieke Franse uiensoep. Door het gebruik van rode uien heeft de soep een zoete smaak gekregen.

Het is een rijk gevulde uiensoep. Ik heb verschillende meningen te horen gekregen van mijn testpanel. Mr. houd enorm van uiensoep en wilt dan ook vooral veel uien. Dus mocht jij iets meer bouillon willen hebben voeg je gewoon wat minder ui toe of iets meer water. Mocht jij het stokbroodje met kaas missen in het midden, dan kun je deze als nog toevoegen.

Details

Personen

4

Tijd

15 min. + 45 min. Koken

Ingrediënten

  • 4 rode uien

  • 2 witte uien

  • 1 takje rozemarijn

  • 1 laurierblaadje

  • 4 el balsamico azijn

  • 1 el bruine basterdsuiker

  • 1 liter groentebouillon

  • 125 gr crème fraiche

  • 1 el bloem

  • 1 el boter

Bereidingswijze

  • Snijd de uien in ringen. Doe de boter in de pan en bak de uien samen met de balsamicoazijn, de basterdsuiker en het takje rozemarijn, 30 minuten op een laag vuur.
  • Schenk de bouillon erbij en voeg het laurierblaadje toe. Laat de soep 15 minuten zachtjes koken.
  • Maak de soep iets dikker. Voeg een eetlepel bloem toe en roer deze met een garde door de soep.
  • Verdeel de uiensoep over de kommetjes en doe een eetlepel crème fraiche in de soep.
 

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*