Gehaktballetjes in cranberrysaus

Gehaktballetjes in Cranberrysaus

Het leek mij dit jaar een goed idee om jullie wat Kerst stress te ontnemen en ik heb voor jullie een paar complete menu’s bedacht. Iedereen heeft het al druk genoeg in de decembermaand en zorg dan ook nog maar eens voor een lekkere maaltijd met de Kerst. Aangezien ik zelf twee jonge meiden heb vind ik het leuk om met Kerst ook iets speciaals voor hun te maken. Deze gehaktballetjes in cranberry saus heb ik dan ook als hoofdgerecht geserveerd in het Kids X-Mas menu. Gehaktballetjes zijn over het algemeen favoriet bij de kinderen. Door de gehaktballetjes net iets specialer te maken heb ik er een lekkeren cranberry saus overheen gemaakt. De cranberry saus is eigenlijk precies hetzelfde als cranberry compote echter zitten hier nog stukjes cranberry in en hebben de kinderen liever een gladde saus. Dus nog even op het laatst met de staafmixer erdoorheen en klaar ben je. Cranberry’s zijn een beetje zurig dus door de toevoeging van barbecuesaus ontstaat er een lekkere zoete saus. Bij de gehaktballetjes serveren wij aardappelpuree of aardappelkroketjes en de kinderen kiezen voor worteltjes of boontjes als groente.

Details

Personen

4

Tijd
Extra’s

Staafmixer

Ingrediënten

  • 500 gr half om half gehakt

  • 2 eieren

  • 50 gr paneermeel

  • 150 gr barbecuesaus

  • 150 gr cranberry’s

  • 2 el bruine basterdsuiker

  • Scheutje ketjap

  • 3 el suiker

  • 85 ml water

  • 2 takjes rozemarijn

  • Klontje boter

  • Zout & peper

Bereidingswijze

  • Eerst starten we met het maken van de cranberrysaus. Spoel de cranberry’s onder de kraan af. Doe 85 ml water in een pannetje en voeg meteen de suiker toe. Zodra de suiker is opgelost mogen de cranberry’s erbij. Als het water kookt, laat je de cranberry’s nog 5 minuten op een laag vuur koken. Uiteindelijk knappen de velletjes open en krijg je een mooie rode kleur. Laat de saus iets afkoelen voordat je gaat pureren met de staafmixer.
  • Doe het gehakt samen met de eieren, paneermeel en een snufje zout en peper in een kom. Draai er vervolgens mooie balletjes van.
  • Verhit een klontje boter in de pan en bak de gehaktballetjes rondom bruin.
  • Voeg de cranberrysaus, barbecuesaus, bruine basterdsuiker en een scheutje ketjap toe aan de gehaktballetjes en schep voorzichtig om. Leg de takjes rozemarijn tussen de balletjes en laat de saus nog zo’n 15 minuten zachtjes koken.
 

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*