Pulled chicken kun je op vele manieren eten. Deze keer eten wij het in combi met een wrap. Dit gerecht is hier in huis een echte favoriet voor in het weekend. Maar doordeweeks smaakt het net zo lekker š
Details
Hoeveelheid
4 wraps
Tijd
45 min.
Ingrediƫnten
350 gr kipfilet
4 tortilla wraps
Zakje ijsbergsla
50 gr worteljulliene
1 blokje kippenbouillon
1 sjalotje
1 el ketjap manis
1 el sojasaus
0,5 el bruine basterdsuiker
Scheutje azijn
3 el ketchup
1 tl paprikapoeder
Snufje gemberpoeder
Zwarte peper
Bereidingswijze
- Vul een pan met water en voeg de kipfilet en het bouillonblokje toe. Zodra het water kookt laat je de kip nog 15 minuten op een laag vuur doorkoken. Mocht je na 15 minuten twijfelen of de kip gaar is, snijd hem dan even doormidden.
- Haal de kip uit de bouillon en laat hem een klein beetje afkoelen. Bewaar een klein beetje van de bouillon om later de saus te bereiden. Trek vervolgens met 2 vorken de kip uit elkaar.
- Snipper het sjalotje. Doe een scheutje olie in een koekenpan en bak de ui even op een klein vuur.
- Voeg de ketjap manis, sojasaus, basterdsuiker, azijn, ketchup, zwarte peper, paprikapoeder, gemberpoeder en 4 eetlepels van de overgebleven bouillon toe. Laat het mengsel een paar minuutjes op het vuur sudderen.
- Voeg de kip toe aan de pan en roer het kruidenmengsel goed door de kip. Laat het nog even op het vuur staan totdat de kip weer warm geworden is.
- Verdeel de ijsbergsla en de wortel over de wraps en schep dan de pulled chicken er bovenop. Vouw de wrap dicht. Je kunt er eventueel nog je lievelingssausje bij eten. Ik vind het zelf niet nodig, want de kip heeft al heel veel smaak.