Pinsa Romana

Afgelopen zomer in Rome ontdekten wij Pinsa. Eigenlijk gek dat we er nog nooit eerder van hadden gehoord want het is een eeuwenoud Romeins recept. Als je dit ziet denk je misschien meteen aan pizza, maar het is toch niet helemaal hetzelfde. Het deeg van de Pinsa wordt gemaakt van rijstbloem en water. De Pinsa heeft een super knapperige korst en is zacht van binnen. De meeste pizza’s hebben een laag tomatensaus nodig, maar dat is met Pinsa niet nodig. Met een paar simpele ingrediënten maak je de lekkerste Pinsa.

Bij thuis komst kwamen wij de Pinsa tegen bij de Sligro en komen hem nu ook al op meer plaatsen tegen. Je kunt eindeloos variëren met het bekleden van de Pinsa maar deze keer heb ik gekozen voor een pesto bodem met Parmaham.

Serveer de Pinsa samen met een kop soep in het weekend of serveer de Pinsa in stukken bij de borrel.

Details

Personen

2 – 4

Tijd

15 min.

Ingrediënten

  • 1 Pinsa

  • 50 gr mascarpone

  • 2 el (verse) groene pesto

  • 4 plakken Parmhaham

  • Een paar cherrytomaten

Bereidingswijze

  • Bereid de Pinsa in de oven volgens de verpakking. De Pinsa hoeft gemiddeld maar zo’n 5 minuten in de oven.
  • Bestrijk de warme Pinsa met de mascarpone en de groene pesto.
  • Halveer de cherrytomaatjes en verdeel als laatste de tomaatjes en de ham over Pinsa.
 

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*