Gebakken champignons van de kerstmarkt

Gebakken Champignons van de Kerstmarkt

Ben jij al eens op een echte Duitse kerstmarkt geweest? Dan heb je misschien ook al eens deze lekkere champignons ontdekt. De geur komt je van verre al tegenmoet. De champignons worden op een grote driepoot bakplaat gebakken. Zodra de champignons klaar zijn komt er bovenop de warme champignons een romige crème fraiche topping. Tijd om ze nu eens zelf te maken.

Details

Personen

2

Tijd

15 min.

Ingrediënten

  • 250 gr kastanjechampignons

  • 1 ui

  • 1 teentje knoflook

  • 1 el sojasaus

  • 100 gr creme fraiche

  • Uienpoeder

  • Paprikapoeder

  • Scheutje olijfolie

  • Zout & peper

Bereidingswijze

  • Veeg de champignons schoon en snijd grote champignons een keer door midden. Snijd de ui in ringen en het teentje knoflook fijn.
  • Doe een scheutje olijfolie in de pan en bak de champignons samen met de ui en knoflook. Zodra de champignons klaar zijn blus je ze af met de sojasaus en breng je het op smaak met 1 tl uienpoeder, 1 tl paprikapoeder, zout en peper.
  • Meng de creme fraiche met een snufje uienpoeder, zout en peper.
  • Schep de champignons op een schaal en plaats de creme fraiche er boven op. Garneer met wat peterselie of bieslook.
 

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*