Ben jij al eens op een echte Duitse kerstmarkt geweest? Dan heb je misschien ook al eens deze lekkere champignons ontdekt. De geur komt je van verre al tegenmoet. De champignons worden op een grote driepoot bakplaat gebakken. Zodra de champignons klaar zijn komt er bovenop de warme champignons een romige crème fraiche topping. Tijd om ze nu eens zelf te maken.
Details
2
15 min.
Ingrediënten
250 gr kastanjechampignons
1 ui
1 teentje knoflook
1 el sojasaus
100 gr creme fraiche
Uienpoeder
Paprikapoeder
Scheutje olijfolie
Zout & peper
Bereidingswijze
- Veeg de champignons schoon en snijd grote champignons een keer door midden. Snijd de ui in ringen en het teentje knoflook fijn.
- Doe een scheutje olijfolie in de pan en bak de champignons samen met de ui en knoflook. Zodra de champignons klaar zijn blus je ze af met de sojasaus en breng je het op smaak met 1 tl uienpoeder, 1 tl paprikapoeder, zout en peper.
- Meng de creme fraiche met een snufje uienpoeder, zout en peper.
- Schep de champignons op een schaal en plaats de creme fraiche er boven op. Garneer met wat peterselie of bieslook.