In deze no bake Oreo taart gebruik je niet alleen de originele zwarte Oreo koekjes maar ook de Oreo koekjes omhuld met een laagje witte chocolade. Black meets white! Mijn neefje is dol op bakken en op Oreo koekjes. Tijdens een dagje oppassen hebben wij samen deze taart gemaakt. Ik heb enkel de instructies hoeven geven, hij heeft hem helemaal alleen gemaakt. Deze taart is een echte calorieƫnbom en moet je niet te vaak eten, maar af en toe mag je best een bewust genieten momentje hebben.
Details
10 stukken
30 min. + 3 uur koelkast tijd
Springvorm met bakpapier + Keukenmachine
Ingrediƫnten
2 rollen Oreo koekjes origineel (154 gr per rol)
6 Oreo koekjes witte chocolade
60 gr boter
200 gr witte chocolade
500 ml slagroom
2 zakjes Klop-Fix slagroomversteviger
2 zakjes vanillesuiker
Bereidingswijze
- Bekleed de springvorm met een vel bakpapier.
- Doe 1,5 rol originele Oreo koekjes in een keukenmachine en hak de koekjes fijn tot kruimels.
- Smelt de boter in een pannetje en voeg vervolgens de Oreo kruimels toe. Verdeel de koekkruimels over de bodem van de springvorm en druk met de achterzijde van de lepel de kruimels goed aan. Zet de bodem alvast even in de koelkast.
- Zet een pan met water op het vuur en smelt de witte chocolade au bain marie. Laat vervolgens de witte chocolade afkoelen.
- Doe de slagroom samen met de Klop-Fix en vanillesuiker in een kom en klop de slagroom stijf. Voeg de witte chocolade bij de slagroom en roer goed door elkaar.
- Verdeel de slagroom over de Oreo bodem en zet de taart 3 uur in de koelkast.
Bij het serveren van de taart gaan we de taart versieren met de Oreo koekjes. - Hak de overgebleven originele Oreo koekjes en de Oreo koekjes met witte chocolade in kleine stukken en verdeel over de bovenzijde van de taart.
