Ja, daar is weer eens een recept met burrata. Je kunt onderhand elk gerecht met een bol burrata verblijden. Ik ben er dol op. Lekker bij de pasta, midden op een pizza of salade. Ik vind kaas ook heel lekker met fruit. Zo maakte ik al eerder de salade watermeloen met feta en nu gaan we burrata met perzik serveren. De perziken gaan wij grillen op de barbecue. Uiteraard kan dit ook in een grillpan op je fornuis. Zodra de perziken zijn afgekoeld maken wij de rest van de salade af. Op een warme dag heb je niet meer nodig dan deze salade en een lekker broodje. Of je serveert het als salade bij de barbecue. Als je het recept als hoofdmaaltijd maakt dan is dit recept voor 2 personen. Maak je het als bijgerecht dan is het voor 4 personen.
Details
2 of 4
30 min.
Ingrediënten
4 rijpe perziken
6 plakken Parmaham
1 bol burrata
Extra vierge olijfolie
Balsamico crème
Handje verse basilicum
Zeezout & zwarte peper
Bereidingswijze
- Snijd de perziken in plakken en verwijder de pit.
- Verwarm de barbecue of de grillpan voor. Gril de perziken ongeveer 10 minuten tot dat er mooie bruine grill strepen ontstaan. Laat de perziken volledig afkoelen.
- Leg de bol burrata in het midden van je bord. Vanuit hier ga je de salade opmaken. Verdeel de plakken perzik rondom. Rol de ham op en steek deze tussen de perziken.
- Strooi er wat zeezout en peper overeen en sprenkel de olijfolie eroverheen. Verdeel de basilicum erover en nu maak je het feestje compleet en maak je mooie strepen met de balsamico crème.