Courgetti met ketjapballetjes

Courgetti met ketjap balletjes uit de oven

Ik heb sinds kort een nieuwe keukenmachine gekregen voor mijn verjaardag. Het doel was dat ik weer soep kon pureren want mijn staafmixer had het begeven. Bleek deze leuke machine toch ook nog eens courgetti te kunnen maken. Het was zo simpel en ook nog eens zo klaar. Met de kant en klare courgetti uit het vers schap van de supermarkt ben ik toch ook nog wel eens teleurgesteld geweest. Als je de verpakking opentrekt kom je af en toen een stank tegemoet en gaat mij de zin aan eten al over. Nee, voor mij enkel nog verse courgetti.

Het is een lange lijst met ingrediënten geworden. Maar ik heb zoveel mogelijk rekening gehouden om er geen te ingewikkeld recept van te maken met allerlei ingrediënten die je daarna niet meer gebruikt. Onderstaande ingrediënten heeft denk ik bijna elk huishouden wel in het keukenkastje staan. De gehaktballetjes en de courgetti worden beide bereid in de oven. Ondertussen maak je de saus op het vuur en ben je helemaal klaar om aan tafel te gaan.

Details

Personen

4

Tijd
Extra's

Keukenmachine + bakpapier + aluminiumfolie

Ingrediënten

  • 3 courgettes of kant en klare courgetti

  • 300 gr gemengd gehakt

  • 1 ui gesnipperd

  • 2 teentjes knoflook fijn gesneden

  • 5 el ketjap

  • 3 el ketchup

  • 1 ei

  • 4 el paneermeel

  • 1 tl sambal

  • 1 el bruine basterdsuiker

  • 1 tl gemberpoeder

  • 0,5 (rund) bouillonblokje

  • 2 el maïzena

  • 3 el olijfolie

  • 200 ml water

  • Zout & peper

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Doe het gehakt samen met het ei, paneermeel, 1 el ketjap, sambal en een snufje zout en peper in een kom. Meng alle ingrediënten goed door elkaar en maak er mooie balletjes van.
  • Bekleed een ovenplaat of schaal met bakpapier en bak de gehaktballetjes 20 minuten in de oven goudbruin.
  • Ondertussen maak je van de courgetten mooie slierten. Doe deze in een ovenschaal. Besprenkel de courgetti met 2 el olijfolie en strooi er lekker wat zout en peper overheen. Dek de ovenschaal met aluminiumfolie af en zet ook deze schaal in de oven erbij. De courgetti is in 15 minuten klaar.
  • Nu ga we verder met het maken van de ketjapsaus. Doe 1 el olijfolie in de pan. Fruit de ui samen met de knoflook. Voeg vervolgens 4 el ketjap, 3 el ketchup, 1 el bruine basterdsuiker en een tl gemberpoeder toe. Schenk nu het water erbij en verkruimel het bouillonblokje. Breng het aan de kook. Maak een papje van de maïzena volgens de verpakking met koud water. Roer door de saus heen en je krijgt een gebonden ketjapsaus.
  • Haal de gehaktballetjes uit de oven en meng door de saus. Laat het nog een paar minuutjes op een zacht vuur staan. Serveer de ketjapgehaktballetjes samen met de courgetti.
 

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*