Kip stoofschotel

Kipstoofschotel

Nu wij toch zoveel thuis zijn, hebben wij ook meer tijd om uitgebreid te koken. Niks lekkerder dan een pruttelend stoofpotje op het vuur. Als ik het woord “stoofpotje” hoor denk ik aan uren lang sudderen. Voor een stoofschotel met kip is dit niet zo lang nodig.

De smaak doet mij denken aan een vakantie in Spanje. Wij waren onderweg en hadden bij wegrestaurant een menu-del-dia besteld. Dit stoofpotje werd geserveerd met een mandje brood, om in de saus te soppen. Zelf heb ik er als bijgerecht gele rijst bij gekookt.

Details

Personen

4

Tijd

20 min. + 30 min. stoven

Ingrediënten

  • 500 gr kipfiletblokjes

  • 4 tomaten

  • 2 paprika’s rood of geel

  • 1 ui

  • 2 teentjes knoflook

  • 1 tl sambal

  • 2 kleine blikjes tomatenpuree

  • 100 ml water

  • 100 ml rode wijn

  • 1 blokje kippenbouillon

  • 1 tl paprikapoeder

  • Scheutje olijfolie

  • Zout & peper

Bereidingswijze

  • Snipper de ui en snijd de knoflook zo fijn mogelijk.
  • Snijd de tomaten en de paprika’s in blokjes.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een braadpan en fruit hierin de ui en de knoflook samen met de sambal.
  • Voeg de tomaten en de paprika toe en stoof dit alvast zo’n 10 minuten.
  • Strooi de paprikapoeder en een beetje peper en zout over de kipfiletblokjes.
  • Giet een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de kipblokjes rondom bruin.
  • Voeg de kipfilet met braadvocht toe aan het tomaten-paprika mengsel.
  • Schenk de rode wijn en het water in de pan en voeg het kippenbouillonblokje toe. Roer ook de tomatenpuree erdoor.
  • Laat het ongeveer 15 minuten op een laag vuur stoven met de deksel op de pan.
 

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*