Kipgehaktballetjes in zoetzure saus

Kipgehaktballetjes in zoetzure saus

Dit is ook weer een typisch gerecht dat ik maak op een doordeweekse dag. Snel terug van het werk en dan vlug de keuken in om snel iets makkelijks op tafel te zetten. Deze balletjes in zoetzure saus vallen ook zeer bij mijn kinderen in de smaak. Ik heb er deze keer voor gekozen om er noodles bij te maken, maar de kipgehaktballetjes zijn ook lekker met rijst.

Details

Personen

4

Tijd

25 min.

Ingrediënten

  • 350 gr kippengehakt

  • 1 klein blikje ananasstukjes (het sap bewaren)

  • 1 rode paprika

  • 1 ei

  • 4 el paneermeel

  • 1 tl gemberpoeder

  • 1 el olijfolie

  • 2 el ketchup

  • 2 el azijn

  • 2 el sojasaus

  • 1 el maïzena

  • 1 el lichtbruine basterdsuiker

  • Beetje boter voor het bakken van de balletjes

  • Zout & peper

Bereidingswijze

  • Doe het gehakt in een kom samen met het ei, het paneermeel en een snufje zout en peper. Maak er mooie ronde balletjes van.
  • Smelt wat boter in een pan en bak de gehaktballetjes bruin.
  • Snijd de paprika in blokjes en de ananasblokjes in nog kleinere stukjes.
  • Verwarm de olijfolie in een aparte koekenpan en bak de paprika samen met de gemberpoeder.
  • Voeg vervolgens de ketchup, azijn, sojasaus, maïzena, basterdsuiker, ananasstukjes en het sap van de ananas toe aan de saus.
  • Breng de saus aan de kook en laat deze 3 minuten pruttelen op een zacht vuurtje.
  • Schep de gehaktballetjes in de saus en laat de balletjes nog even warm worden.
 

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*