Bananenbrood

Bananenbrood

Ik had weer eens een paar bananen op de fruitschaal liggen die nog net niet uit zich zelf weg liepen. Hup lekker prakken en een bananenbrood bakken. Ik heb al verschillende bananenbrood recepten geprobeerd maar ik wilde dit keer voor een iets gezonder bananenbrood gaan. Ik heb gekozen voor tarwebloem gemengd met amandelmeel en ik heb de suiker gehalveerd vergeleken met vergelijkbare recepten.

Mijn 3-jarige dochter is er met de kippen bij als ik ook maar iets in de keuken doe. Ze zit het liefste op de aanrecht erbij en kijkt mee hoe alles gemaakt wordt. Ze geeft als een echte assistente mij de ingrediënten aan. Ik gebruik meestal kleine doosjes rozijnen om te bakken. Deze zijn namelijk meteen klaar om te nuttigen want deze rozijnen hoeven niet meer te wellen. Mijn dochter doet dan ook met alle plezier de rozijnen aan het beslag toevoegen. Een rozijntje voor het bananenbrood en een rozijntje voor haarzelf.

Bananenbrood is een lekker tussendoortje. Wil je het nog net iets specialer maken? Snijd dan een lekkere plak bananenbrood af en kwak er een lepel kwark op en maak af met een beetje pindakaas drizzle.

Details

Aantal

12 plakken

Tijd

15 min. + 45 min. oventijd

Extra's

Cakevorm + mixer + bakpapier

Ingrediënten

  • 4 rijpe bananen

  • 160 tarwebloem

  • 80 gr amandelmeel

  • 2 eieren

  • 100 gr suiker

  • 50 gr rozijntjes

  • 1 tl bakpoeder

  • 1 tl kaneel

  • 1 tl vanille extract

  • Scheutje melk

  • Boter of bakspray voor het invetten van de bakvorm

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 190 graden. Vet de bakvorm goed in met een beetje boter of bakspray.
  • Haal de schil van de bananen af en prak 3 bananen met een vork fijn. Doe de banaan samen met het vanille extract, kaneel en 2 eieren in een kom. Mix kort door met de mixer.
  • Voeg het tarwebloem, amandelmeel, suiker en bakpoeder toe en mix het beslag glad. Voeg nu een flinke scheut melk erbij en mix nog een keer door. Tot slot doe je de rozijnen erbij en schep je het beslag met een lepel om.
  • Schep het beslag in de cakevorm. Snijd de laatste banaan in de lengte door de helft. De banaan leg je bovenop het deeg met de bolle kant naar beneden.
  • Zet het bananenbrood in de oven en bak in 45 – 50 minuten gaar.
 

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*