Geroosterde tomatensoep met burrata

Geroosterde tomatensoep met burrata

Deze geroosterde tomatensoep is een soep wat je het gehele jaar kunt serveren. Het is een lekkere soep voor in het weekend met een lekker broodje erbij als lunch of lichte avondmaaltijd. Maar met de juiste garnering kun je er ook een feestelijk voorgerecht van maken.

Het is een zeer makkelijk recept om te maken. Het echte werk doet de oven voor je. Je plaatst alle groenten op een bakplaat en schuift het zo de oven in. Vervolgens gaan de groenten de pan in en maak je er met de staafmixer een stevige soep van.

Details

Personen

4

Tijd

20 min. + 45 min. oventijd

Extra's

Staafmixer + Bakpapier

Ingrediënten

  • 4 grote trostomaten

  • 2 rode uien

  • 2 teentjes knoflook

  • Een paar takjes verse tijm

  • 1 bol burrata

  • Klein blikje tomatenpuree

  • 3 el olijfolie

  • 3 el balsamico azijn

  • 3 tl suiker

  • 1 blokje groentebouillon

  • 750 ml water

  • Zout & peper

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Bekleed een ovenplaat met bakpapier. Snijd de tomaten in achten en de rode ui in vieren.
  • Verdeel de tomaat en de ui over de bakplaat. Plaats de teentjes knoflook met schil tussen de groenten. Verdeel de takjes tijm.
  • Doe de olijfolie, balsamico azijn en de suiker in een kopje en roer de dressing goed door. Schenk over de groenten op de bakplaat. Zet de bakplaat in de oven en rooster de groenten 45 minuten.
  • Zet een soeppan op het vuur en doe de groenten in de pan. Laat de takjes tijm nog even liggen op de bakplaat en de teentjes knoflook kunnen weg deze heb je nu niet meer nodig. Schenk meteen het water bij de groenten en voeg de bouillonblok toe. Ris de blaadjes van de takjes tijm en voeg deze ook aan de soep toe. Laat geheel nog 10 minuutjes zachtjes doorkoken.
  • Pureer de soep met de staafmixer fijn en breng de soep op smaak met een beetje zout en peper.
  • Serveer de soep in soepbord of een kommetje. Snijd de burrata in vieren en verdeel over de soep. De burrata zal naar de bodem zakken dus als je het er feestelijk wilt laten uitzien kun je beter maar een laagje soep in het kommetje schenken. Garneer eventueel met nog wat verse basilicum of geroosterde pijnboompitjes.
 

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*