Gekarameliseerde_witlof_met_pistache

Gekaramelliseerde witlof met pistache

Gekaramelliseerde witlof met pistache is een perfect bijgerecht voor jou feestmaaltijd. Door de witlof te bakken met honing en balsamico azijn krijgt het gerecht een heerlijke zoete touch. De witlof is goed te combineren met elk aardappelgerecht wat je maar kunt bedenken en het past vrijwel bij alle soorten vlees.

Details

Personen

4

Tijd

15 min.

Ingrediënten

  • 4 stuks witlof

  • 2 el honing

  • 2 el balsamico azijn

  • 50 gr gepelde pistachenootjes

  • Klontje boter

Bereidingswijze

  • Snijd de witlof in de lengte doormidden. Snijd voorzichtig de kern eruit.
  • Verhit de boter in een koekenpan. Leg de witlof met de binnenzijde naar beneden in de pan. Bak dit ongeveer 2 minuten aan. Draai de witlof naar 2 minuten om. Gebruik voor het omkeren een handige tang, zo heb je de minste kans dat de witlof uit elkaar valt.
  • Laat de honing over de witlof lopen en bak nu de rugzijde 2 minuten. Na nogmaals 2 minuten draai je nog een keer de witlof om. Nu ligt de witlof met de honingzijde in de pan. Dit gaat nu lekker karamelliseren. Blus vervolgens de witlof af met de balsamico azijn.
  • Hak de pistache noten grof. Plaats de witlof op een schaal en verdeel de gehakte pistache er boven op. Schenk naar wens nog een beetje extra honing over de witlof heen.
 

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*