Cake_met_cranberry's_en_witte_glazuur

Cake met cranberry’s en witte glazuur

Deze cranberry cake is voor mij dé cake om met de Kerstdagen te bakken. De combinatie van de rode kleur van de cranberry’s en de witte kleur van het glazuur geeft mij het echte kerst gevoel. Ieder jaar opnieuw droom ik van een witte Kerst maar dit komt toch maar zelden voor. De glazuurlaag op deze cranberry cake staat dan ook symbool voor de sneeuw. De cranberry cake smaakt goed met een kopje koffie of thee bijvoorbeeld bij de openhaard of lekker op de bank met een leuke Kerstfilm.

De cake smaakt licht zurig door de cranberries maar de zoete glazuur brengt de smaak weer in evenwicht.

Details

Aantal

10 – 12 plakken

Tijd

30 min. + 55 min. oventijd

Extra´s

Mixer, <br>cakevorm 25 cm

Ingrediënten

  • 200 gr zelfrijzend bakmeel

  • 200 gr roomboter + 50 gr voor de afwerking

  • 150 gr cranberry’s + 50 gr voor de afwerking

  • 175 gr suiker

  • 3 zakjes vanillesuiker

  • 4 eieren

  • 100 gr magere kwark

  • 1 el (slag)room

  • 100 gr poedersuiker

  • Snufje zout

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Doe de boter, de suiker, de vanillesuiker en een snufje zout in een kom. Mix de ingrediënten tot een romig mengsel. Doe één voor één de eieren erbij en blijf ondertussen mixen. Zeef het zelfrijzend bakmeel en doe dit bij het beslag. Mix alles nog even goed door. Als laatste roer je 150 gr cranberry’s door het beslag.
  • Verdeel het cakebeslag over een ingevette cakevorm. Zet de cake in de oven en bak de cake in 55 minuten gaar. Zodra de cake klaar is haal je deze uit de vorm en laat je deze op een rooster volledig afkoelen.
  • Voor dat je de cake gaat serveren moeten wij eerst nog de glazuurlaag maken. Doe de boter met de slagroom, poedersuiker en kwark in een mengkom. Mix alle ingrediënten door elkaar tot dat je een glazuur mengsel hebt. Het kan zijn dat je de boter niet helemaal glad krijgt met de mixer, probeer het zo goed mogelijk te mixen. Mocht je toch nog kleine oneffenheden hebben is dit geen probleem. Als de glazuur eenmaal op de cake zit merk je hier niks meer van.
  • Smeer de bovenzijde van de cake in met de glazuur en verdeel ter garnering nog wat cranberry´s er boven op.
Cake_met_cranberries_en_witte_glazuur_2
 

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*