courgettesoep met pesto en parmezaan

Courgettesoep met pesto en Parmezaanse kaas

Je kunt mij echt iedere dag een kom soep voor zetten, ik hou ervan. Ik maak erg vaak courgettesoep en dacht nu zal ik er eens wat anders van maken? Zo is deze courgettesoep met pesto en Parmezaanse kaas ontstaan. Net even iets anders, maar oh zo lekker.

Details

Personen

6

Tijd

30 min.

Extra's

Staafmixer

Ingrediënten

  • 2 courgettes

  • 1 ui

  • 1 liter water

  • Groentenbouillonblokken voor 1 liter water

  • 3 el groene pesto

  • 100 ml kookroom

  • 6 tl geraspte Parmezaanse kaas

  • Scheutje olijfolie

  • Zwarte peper

Bereidingswijze

  • Snipper de ui en snijd de courgettes in kleine blokjes.
  • Zet een pan op het vuur en verhit de olijfolie. Bak de ui zachtjes aan en voeg dan de courgette toe. Bak deze zo’n 5 minuten mee.
  • Giet vervolgens het water in de pan en voeg de bouillonblokken toe. Laat dit 20 minuten zachtjes koken.
  • Pureer de soep fijn met de staafmixer.
  • Zet de pan terug op het vuur en roer de pesto, de kookroom en een snufje zwarte peper door de soep. Laat het nog 5 minuten zachtjes koken.
  • Serveer de soep in een kom en garneer de soep met een theelepel Parmezaanse kaas.

 

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*