Gehaktballen_in_paprikasaus

Gehaktballetjes in paprikasaus

Deze gehaktballetjes in paprikasaus maak ik meestal in het weekend. We eten dit dan samen met broodjes en soppen lekker in de saus. Maar ook met spaghetti en een beetje geraspte kaas is het een succes.

Details

Aantal

4 personen

Tijd

45 min.

Extra's

Bakpapier

Ingrediënten

  • 500 gr half om half gehakt

  • 2 el paneermeel

  • 1 ei

  • 0,5 el mosterd

  • 0,5 tl kerrie

  • 0,5 tl paprikapoeder

  • 1 ui

  • 2 rode paprika’s

  • 250 gram kastanjechampignons

  • Olijfolie voor te bakken

  • 0,5 blokje groentebouillon

  • 250 ml kookroom

  • Zout & peper

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 190 graden. Bekleed een ovenplaat met bakpapier.
  • Doe het gehakt in een kom samen met het ei, paneermeel, mosterd, zout en peper, kerrie en paprikapoeder. Kneed alles goed door elkaar en draai er mooie balletjes van. Mocht je het mengsel nog te vochtig vinden, voeg er dan nog wat extra paneermeel aan toe. Bak de gehaktballetjes 20 minuten in de oven goudbruin.
  • Snipper de ui en snijd de paprika’s in kleine blokjes. Verhit wat olijfolie in een braadpan en fruit de ui. Voeg na 2 minuten de paprika toe. Laat het samen 8 minuten op een laag vuur stoven.
  • Snijd de champignons in plakjes en bak deze met een beetje olie in een koekenpan.
  • Verkruimel het bouillonblokje over het paprikamengsel en voeg de kookroom toe en breng aan de kook. Neem de pan van het vuur en pureer het mengsel tot een gladde saus. Zelf vind ik het prettig om het mengsel in een hoge maatbeker te pureren, want in de pan vliegt de hete kookroom je om de oren.
  • Zodra de gehaktballetjes klaar zijn, leg je ze in de saus en verwarm je ze nog 5 minuten op een laag vuur. Is je saus niet dik genoeg? Maak het dan af met wat Allesbinder.
 

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*