Je zult het niet geloven, maar mijn neefje van 10 heeft mij laatst voor het eerst kennis laten maken met carrotcake (worteltaart). Hij had deze namelijk gebakken en ik was de gelukkige die ook een stukje mocht proeven. Eerste paar happen dacht ik oké, lekker maar gaat mijn voorkeur dan toch niet uit naar een echt stuk taart als ik dan een keer zondig…? Toch wilde ik het zelf ook een keer maken en heb ik er voor gekozen om er carrot cupcakes van te maken. De roomtopping is de perfecte toevoeging!
Details
12 cupcakes
20 min. + 25 min. oventijd
Muffin bakblik of cupcake vormpjes, spuitzak
Ingrediënten
150 gr wortels, julienne gesneden
50 gr roomboter
100 ml olijfolie
Een kopje met fijn gehakte walnoten
50 gr rozijntjes
125 gr zelfrijzend bakmeel
125 gr witte basterdsuiker
2 eieren
1 tl vanille aroma
1 el koek-en speculaaskruiden
150 gr monchou
75 ml slagroom
2 el suiker
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Smelt de boter en meng deze met de olijfolie en de basterdsuiker.
- Splitst de eieren en doe het eigeel bij de boter. Het eiwit heb je dadelijk ook nog nodig, dus doe het niet weg. Voeg de wortel, noten, rozijnen, het bakmeel en de koekkruiden erbij en meng alle ingrediënten.
- Mix het eiwit stijf en roer deze als allerlaatste door het beslag.
- Vet het muffinblik in met een beetje boter. Verdeel het beslag over de vormpjes en zet het ongeveer 25 minuten in de oven.
- Zodra de cupcakes klaar zijn, haal je ze uit de oven en laat je ze geheel afkoelen.
- Voeg de slagroom, Monchou en suiker samen en klop het met de mixer stijf. Doe de room in een spuitzak en maak mooie toefjes op de cupcakes.