Ijs_van_oma_lies_6

IJs van oma Lies

Degene die mij kennen weten dat ik een enorm familiemens ben. Ik grijp alle feestdagen aan om gezellig samen te zijn en daar hoort dan ook lekker eten bij. Ik vind het ook enorm leuk om recepten te gebruiken die mijn oma’s maakten. Zo ook dit “Kerstkransjesijs”. Zo komt bij iedereen de herinnering boven en wordt er gezegd “ohh is dit het ijs van oma Lies?” Zo wordt er tijdens de feestdagen nog een keer extra aan haar gedacht.

Het ijs is harstikke makkelijk te maken en je hebt er geen ijsmachine voor nodig. Het moet alleen ongeveer 24 uur van te voren bereid worden. Mijn oma maakte dit ijs gewoon in een beslagkom, hop folie er over en in de diepvries. Zo konden er bolletjes van geschept worden. Zelf maak ik het ijs in een cakevorm en snijd ik er plakjes van. Gegarandeerd een succes voor jong en oud.

Details

Personen

8

Tijd

15 min. + 24 uur diepvriestijd

Extra's

Cakevorm + Huishoudfolie

Ingrediënten

  • 150 gr (Kerst) schuimkransjes

  • 2 zakjes Klop-Klop

  • 375 ml slagroom

  • 160 ml melk

  • 1 el suiker

Bereidingswijze

  • Doe de Klop-Klop in een kom en voeg de melk toe. Mix geheel tot het een stevig mengsel is geworden.
  • Mix de slagroom met de suiker in een aparte kom.
  • Voeg de Klop-Klop met de slagroom samen en verkruimel de schuimpjes. Roer vervolgens de schuimpjes door de room.
  • Bekleed de cakevorm met een ruim stuk huishoudfolie. Houd aan beide uiteindes genoeg folie over zodat je ook de bovenzijde van de vorm kunt afdekken.
  • Plaats het ijs in de diepvries. Laat het ijs 24 uur in de diepvries staan.
 

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*