Op vakantie in Griekenland wordt bij elk restaurant “de authentieke Griekse salade” geserveerd. Echt heerlijk! Maar ik waarschuw je alvast…. Als je eenmaal deze gepaneerde feta hebt gehad, wil je de feta enkel nog op deze wijze.
Details
4
20 min.
Ingrediënten Salade
1 zakje ijsbergsla
halve komkommer
250 gr cherrytomaten
1 plak feta
1 rode ui
3 el groene olijven
1 ei
3 el bloem
40 gr panko
1 el sesamzaadjes
Olijfolie voor te bakken
Ingrediënten dressing
50 ml olijfolie
3 el balsamicoazijn
1,5 el honing
0,5 tl milde mosterd
Sap van een halve citroen
0,5 tl tijm
0,5 tl oregano
Zeezout en zwarte peper
Bereidingswijze
- Snijd de komkommer in blokjes, de rode ui in ringen en de tomaten in de lengte doormidden.
- Doe de sla in een kom en voeg de komkommer, tomaten, olijven en rode ui toe.
- Meng alle ingrediënten voor de dressing door elkaar.
- Snijd de feta in 10 plakken. Zet drie kommetjes klaar en doe het ei, het meel en de panko samen met de sesamzaadjes in de drie kommetjes. Haal de fetaplak nu eerst door het meel, dan door het ei en tot slot door het pankomengsel.
- Doe een flinke scheut olijfolie in de pan en bak de feta rondom goudbruin.
- Schenk de dressing over de salade en verdeel de warme fetaplakken.