Griekse salade met gepaneerde feta

Griekse salade met gepaneerde feta

Op vakantie in Griekenland wordt bij elk restaurant “de authentieke Griekse salade” geserveerd. Echt heerlijk! Maar ik waarschuw je alvast…. Als je eenmaal deze gepaneerde feta hebt gehad, wil je de feta enkel nog op deze wijze.

Details

Personen

4

Tijd

20 min.

Ingrediënten Salade

  • 1 zakje ijsbergsla

  • halve komkommer

  • 250 gr cherrytomaten

  • 1 plak feta

  • 1 rode ui

  • 3 el groene olijven

  • 1 ei

  • 3 el bloem

  • 40 gr panko

  • 1 el sesamzaadjes

  • Olijfolie voor te bakken

Ingrediënten dressing

  • 50 ml olijfolie

  • 3 el balsamicoazijn

  • 1,5 el honing

  • 0,5 tl milde mosterd

  • Sap van een halve citroen

  • 0,5 tl tijm

  • 0,5 tl oregano

  • Zeezout en zwarte peper

Bereidingswijze

  • Snijd de komkommer in blokjes, de rode ui in ringen en de tomaten in de lengte doormidden.
  • Doe de sla in een kom en voeg de komkommer, tomaten, olijven en rode ui toe.
  • Meng alle ingrediënten voor de dressing door elkaar.
  • Snijd de feta in 10 plakken. Zet drie kommetjes klaar en doe het ei, het meel en de panko samen met de sesamzaadjes in de drie kommetjes. Haal de fetaplak nu eerst door het meel, dan door het ei en tot slot door het pankomengsel.
  • Doe een flinke scheut olijfolie in de pan en bak de feta rondom goudbruin.
  • Schenk de dressing over de salade en verdeel de warme fetaplakken.
 

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*