Zoete aardappel wedges

Zoete aardappel wedges

Toen ik voor de eerste keer zoete aardappel heb gegeten is de smaak mij zo tegengevallen dat ik heel lang niet meer had gemaakt. Achteraf denk ik dat dit te maken had met de ingrediënten die ik met elkaar heb gecombineerd. Ik maakte namelijk een stamppotje met zoete aardappel, geitenkaas en broccoli. Dit was voor mij een tegenvaller. Nu ben ik steeds meer aan het experimenteren met deze fantastische groente. Ja, je hoort het goed. Dit product valt onder de groenten. Zou je toch niet denken als je het woord zoete “aardappel” hoort. Toch kies ik nog vaak voor de “normale” aardappel, maar met deze lekkere zoete aardappel wedges zou dit wel eens kunnen veranderen. 

Details

Personen

4

Tijd

15 min. + 30 min. oventijd

Extra's

Bakpapier

Ingrediënten

 • 1 kilo zoete aardappelen

 • 3 tl paprikapoeder

 • 1 tl uienpoeder

 • 1 tl oregano

 • 1 tl tijm

 • 3 el olijfolie

 • Zout & peper

Bereidingswijze

 • Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
 • Deze aardappel wedges worden met schil gegeten. Daarom moet je de aardappelen eerst goed wassen. Snijd ze daarna doormidden en maak er mooie partjes van.
 • Doe de partjes in een kom en verdeel de kruiden en de olijfolie. Roer alles goed door elkaar.
 • Plaats de aardappel wedges op de bakplaat en breng op smaak met zout en peper.
 • De wedges zijn na 30 minuten oventijd klaar.
 

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*