Pasteitje kippenragout

Pasteitje met kippenragout

Ieder jaar met Kerst maak ik deze kippenragout voor de brunch. Traditioneel wordt deze kippenragout geserveerd in een pasteibakje. Als ik dan de eerste hap genomen heb denk ik, “waarom eten wij dit maar een keer per jaar?’ Het is namelijk veel te lekker en dan neem ik mij weer voor om dit vaker te maken. Maar uiteindelijk gebeurd het dan toch weer niet. Het is eigenlijk ook best leuk om een bepaald gerecht maar een keer per jaar te eten en je er vervolgens weer op kunt verheugen.

Details

Aantal

Voor 8 pasteitjes

Tijd

35 min.

Ingrediënten

  • 1 ui

  • 400 gr kipfilet

  • 250 gr champignons

  • 1 liter kippenbouillon

  • 2 el sojasaus

  • 60 gr boter

  • 60 gr bloem

  • 1 tl kerrie

  • 0,5 el mosterd

  • 100 ml slagroom

  • 2 tl peterselie

  • Zout & peper

Bereidingswijze

  • Breng de bouillon aan de kook en plaats de kipfilet in de pan. Kook de kip 20 minuten in de bouillon. Als de kip klaar is haal je deze uit de pan en bewaar je de bouillon. Snijd de kip in kleine stukjes.
  • Snipper de ui en snijd de champignons in plakjes. Bak de ui zachtjes in een koekenpan, laat hem niet bruin worden. Voeg vervolgens de champignons toe samen met 1 eetlepel sojasaus.
  • Smelt in een braadpan de boter en voeg met een garde de bloem toe. Roer dit tot een gladde massa en laat dit nog 1 minuut zachtjes pruttelen. Voeg nu beetje voor beetje de bewaarde bouillon door de roux, blijven roeren met de garde.. Er moet uiteindelijk 750 bouillon in de roux. De overige bouillon heb je niet meer nodig.
  • Voeg nu de kerrie, mosterd, 1 el sojasaus, het champignonmengsel en de kip toe aan de ragout. Roer dit even goed door en voeg als allerlaatste de slagroom en de peterselie toe. Proef even of de ragout voldoende smaak heeft en voeg eventueel nog wat zout en peper toe.
 

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*