Kipburger met gegrilde ananas en kerriemayonaise

Zodra ik de eerste zonnestralen van de lente weer gevoeld heb veranderd per direct mijn zin in eten. Voor mij geen zware kost meer met aardappelen, pasta of rijst. Ik geniet het meest van een lekker stukje vlees met salade of brood. Van deze kipburger met ananas en kerriemayonaise kan ik dan intens genieten. Je kunt deze burgers op je fornuis maken maar ook gewoon op de barbecue.

Details

Personen

4

Tijd

30 min.

Extra's

BBQ of grillpan

Ingrediƫnten

  • 350 gr kippengehakt

  • 4 Italiaanse bollen

  • Zakje rucola

  • 4 schijven ananas

  • 1 ei

  • 2 el paneermeel

  • 4 el mayonaise

  • 1 tl kerriepoeder

  • 0,5 tl uienpoeder

  • 0,5 tl kurkuma

  • 1 el peterselie

  • Zout & peper

Bereidingswijze

  • Doe het gehakt in een kom en doe er het ei, paneermeel, peterselie en een beetje zout en peper bij. Meng alles goed door elkaar. Vind je het gehakt nog te nat? Dan doe je er nog een beetje extra paneermeel bij. Maak er vervolgens mooie burgers van. Als je ze 1 uurtje in de koelkast laat liggen voordat je de burgers gaat gebruiken, is de kans kleiner dat ze uit elkaar vallen met grillen. Maar dit hoeft niet.
  • Zodra de barbecue of grillpan op temperatuur is plaats je de burgers op het vuur. Tussendoor keer je de burgers om. Ze zijn na ongeveer 10 minuten klaar.
  • De ananasschijven leg je ook op de barbecue of in de grillpan. Grill deze 2 minuten aan beide kanten.
  • Meng de mayonaise met de kerriepoeder, kurkuma, uienpoeder, een scheutje water en een beetje zout en peper.
  • Halveer de broodjes en verdeel de burgers. Leg er een plak gegrilde ananas bovenop, smeer deze in met de kerriemayonaise en sluit af met een handje rucola.
 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*