Ananas crumble

Ananas crumble van de BBQ

Heb je de hele avond genoten van een lekkere barbecue en heb je nog zin in iets zoets? Zet de barbecue dan nog niet uit en maak deze ananas crumble van de barbecue. Je kunt het dessert al eerder op de dag voorbereiden zodat je het tijdens de barbecue het er alleen nog op hoeft te zetten. Om snel klaar te zijn koop ik bij de supermarkt een bakje verse ananas van de fruitafdeling. Dit scheelt weer extra tijd die je kunt gebruiken om lekker buiten te genieten. Ik heb als cadeautje met moederdag leuke vuurvaste schaaltjes gekregen die op de barbecue gebruikt kunnen worden. Deze schaaltjes zijn perfect voor dit soort gerechten. Voor de ananas crumble is het wel belangrijk dat je een barbecue met een klep of deksel hebt anders kan de ananas crumble jammer genoeg niet gaar bakken.

Serveer de ananas crumble warm met naar wens een lekker bolletje ijs naar keuze en misschien ook nog wel een toef slagroom. Geniet ervan!

Details

Personen

4

Tijd

15 min. + 20 min. op de bbq

Extra's

Vuurvast schaaltje

Ingrediënten

  • 250 gr verse ananas stukjes

  • 65 gr bloem

  • 45 gr suiker + 1 extra eetlepel

  • 45 gr boter

  • Bolletje ijs naar keuze

  • Boter voor het invetten van het schaaltje

Bereidingswijze

  • Schud het sap van de ananas af en snijd de ananasstukjes nog iets kleiner.
  • Doe de bloem samen met de suiker en de boter in een kom. Meng alles met je handen goed door elkaar en kneed vervolgens met je handen zodat er een kruimelig deeg ontstaat.
  • Vet het schaaltje in met een beetje boter. Verdeel de ananas over het schaaltje bestrooi met een eetlepel suiker.
  • Verdeel het kruimeldeeg over de ananas.
  • Plaats de ananas crumble op de barbecue en bak deze in ongeveer 20-25 minuten gaar. Serveer de warme ananas crumble met een bolletje ijs.
 

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*