Bospeen_met_honing_uit_de_oven_1

Bospeen met honing uit de oven

Deze bospeen met honing uit de oven is een makkelijk bijgerecht voor jou feestelijke maaltijd. Jij zorgt er voor dat de bospeen geschild wordt en verdeelt de marinade over de worteltjes en de oven zorgt voor de rest.

Als je de bospeen op deze manier bereid is het niet zo gaar als dat je worteltjes zou koken, het is juist beetgaar. De worteltjes zijn al zoet van zichzelf maar worden nog zoeter door de honing.

Details

Personen

4 – 6

Tijd

15 min. + 40 min. oventijd

Ingrediënten

  • 1 bos bospeen

  • 2 teentjes knoflook

  • 4 el olijfolie

  • 2 el witte wijnazijn

  • 5 el honing

  • 1 tl tijm

  • 3 el geschaafde amandelen

  • Zeezout & Zwarte peper

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Schil de bospeen met een dunschiller. Mocht je er dikke stukken wortel tussen hebben zitten, snijd deze dan door de lengte doormidden. Anders zullen niet alle stukken wortel gaar zijn. Laat een stukje groen aan het uiteinde zitten.
  • Verdeel de wortelen over een ingevette ovenschaal of braadslede. De bospeen moet tegen elkaar aan liggen, dus niet op elkaar anders worden niet alle wortels gaar.
  • Meng de olijfolie met 3 el honing, de witte wijnazijn en de tijm. Verdeel het mengsel over de wortelen en bestrooi met zeezout en zwarte peper. Zet de bospeen voor 40 minuten in de oven.
  • Als de worteltjes bijna klaar zijn rooster je de amandelen in een koekenpan op een laag vuur. Blijf erbij staan want je zal niet de eerste zijn waarbij de amandelen aanbranden. Schenk 2 el honing erbij en roer dit goed door elkaar zodat de amandelen gekarameliseerd worden.
  • Plaats de bospeen op een mooie schaal en verdeel de amandelen eroverheen.

 

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*