Als ik aan een hamburger denk, dan is het toch vaak een (runder)hamburger op een broodje met sla, tomaat en een lekker sausje. Maar je kunt eindeloos variëren en dat variëren is dan ook iets wat ik graag doe 🙂 Deze keer heb ik een hamburger gemaakt op Griekse wijze. De hamburger wordt geserveerd in een pitabroodje met als finishing touch TZATZIKI. De lekkerste tzatziki maak je natuurlijk zelf.
Details
6 burgers
30 min.
Ingrediënten
500 gr rundergehakt
6 grote pitabroodjes
1 plak feta 200 gr
2 rode uien
Zakje ijsbergsla
0,5 komkommer
2 tomaten
1 ei
4 el paneermeel
Tzatziki (zelfgemaakt)
1 el (verse) peterselie
1 tl oregano
Scheutje olijfolie
Zout & peper
Bereidingswijze
- Snipper 1 rode ui en snijd de helft van de feta in kleine stukjes. Snijd de tomaten, komkommer en de overgebleven feta in plakken en snij de andere rode ui in ringen.
- Doe het gehakt in een kom en voeg de volgende ingrediënten toe: 1 rode ui gesnipperd, de kleine fetastukjes, 1 ei, paneermeel, peterselie, oregano, zout en peper. Meng alles goed door elkaar en maak er mooie platte burgers van.
- Doe een scheutje olijfolie in de (grill)pan en bak de hamburgers bruin.
- Leg de pitabroodjes even onder de grill of verwarm ze in de oven.
- Snijd de broodjes open en vul deze met de sla, tomaat, komkommer, uienringen, feta en als allerlaatste de hamburger. Serveer met een lekkere kwak tzatziki.