Site pictogram versNlekker

Limoncello ijs met Cantuccini

Limoncello_ijs_met Cantuccini

Het maken van dit Limoncello ijs is weer zo’n heerlijk makkelijk recept waar je weinig voor hoeft te doen. Je hebt voor dit recept geen ijsmachine nodig. Het enige wat je moet hebben, is geduld. Het moet namelijk zo’n 10 uur in de diepvries voordat je het kunt serveren. Maak het dus al vroeg in de ochtend als je het in de avond wilt serveren of maak het al de dag van te voren. Bij het serveren komen er nog lekkere Cantuccini kruimels bij. Het perfecte ijs voor een zomerse dag of als afsluiting van een lekker Italiaans dinertje.

Details

Personen

6

Tijd

15 min. + 10 uur diepvriestijd

Extra's

Keukenmachine, rasp

Ingrediënten

  • 600 ml slagroom

  • 1 citroen

  • 1 zak Cantuccini koekjes

  • 1 blikje gecondenseerde melk

  • 150 gr Lemon Curd (kant en klaar potje)

  • 75 ml Limoncello

Bereidingswijze

  • Klop de slagroom bijna stijf. Rasp de schil van de citroen en schenk vervolgens de Limoncello, de Lemon Curd, de gecondenseerde melk en de citroenrasp bij de slagroom. Mix het nog even kort door.
  • Schenk het ijsmengsel in een plastic vorm of in een blik zodat het in de diepvries kan. Het ijs moet ongeveer 10 uur in de diepvries.
  • Ga je het ijs serveren? Doe dan 2 Cantuccini koekjes p.p. in de keukenmachine. Verdeel de koekkruimels over de kommetjes / glaasjes. Plaats hier een bol Limoncello ijs boven op en druk het een beetje aan. Heb je nog Lemon Curd over? Doe dan nog een theelepel bovenop je bolletje ijs en plaats vervolgens een tweede bolletje erboven op.
Mobiele versie afsluiten