Met deze jus tover je jou wildgerecht om tot een fantastisch hoofdgerecht. Serveer de jus bijvoorbeeld bij wild zwijn medaillons of een stukje herten biefstuk. De jus heeft een mooie donkerbruine kleur en is vol van smaak. De jus past perfect bij allerhande aardappelgerechten.
Bij de meeste supermarkten kun je een paddenstoelenmix kopen, vaak staat erbij “voor bij de pasta” maar deze paddenstoelen zijn ook te gebruiken voor de jus. Mocht je deze niet kunnen vinden kun je uiteraard ook zelf een keuze maken en meerdere soorten paddenstoelen met elkaar mengen.
Details
Personen
4
Tijd
40 min.
Ingrediënten
2 sjalotjes
1 teentje knoflook
Paddenstoelenmix 200 gr
1 pot wildfond (380 ml)
100 ml rode wijn
5 blaadjes laurier
6 jeneverbessen
2 takjes verse tijm
Scheutje olijfolie
Zout & peper
Bereidingswijze
- Snipper de sjalotjes, snijd de knoflook fijn en de paddenstoelen in plakjes.
- Doe een scheutje olie in de pan en bak de ui en de knoflook glazig.
- Voeg de paddenstoelen, de tijm, laurier en jeneverbessen toe. Breng op smaak met een beetje zout en peper. Blus af met de rode wijn. Laat het ongeveer 1 minuut inkoken.
- Doe de wildfond erbij en breng het geheel aan de kook. Laat het vervolgens zo’n 30 minuten zachtjes inkoken.
- Verwijder voor het serveren van de saus de laurierblaadjes, de tijm en de jeneverbessen.