Site pictogram versNlekker

Brushetta met avocadopesto en Parmaham

Een lekker hapje of als voorafje bij je diner, deze brushetta met avocadopesto en Parmaham zal vast in de smaak vallen.

Details

Aantal

8 hapjes

Tijd

15 min.

Extra's

Keukenmachine, grillpan

Ingrediënten

  • 1 ciabatta

  • 4 plakken parmaham

  • 1 avocado

  • 4 cherrytomaten

  • 1 teentje knoflook

  • 2 el groene pesto

  • 150 gr ricotta

  • Scheutje citroensap

  • Scheutje olijfolie

  • Zout & peper

Bereidingswijze

  • Snijd het brood in 8 plakken en bestrijk met wat olijfolie. Bak de broodjes ongeveer 2 minuten per kan in een grillpan totdat de broodjes goudbruin zijn geworden. Wrijf de ciabatta nu ze nog warm zijn in met een teentje knoflook.
  • Doe de avocado, pesto, ricotta, citroensap en een snufje zout en peper in een keukenmachine en mix kort door elkaar.
  • Verdeel de avocado pesto over de ciabatta broodjes en leg een half plakje Parmaham er boven op. Maak af met een half cherrytomaatje.
Mobiele versie afsluiten